Noile „Mlădițe literare” de la Școala Gimnazială „M.C. Epureanu”, Bârlad premiate într-un cadru festiv la Biblioteca Municipală „Stroe S.S. Belloescu” din Bârlad

Astăzi, Biblioteca Municipală „Stroe S.S. Belloescu” din Bârlad a fost gazda festivității de premiere a laureaților Concursului județean de creație literară “Mlădițe literare”, organizat de Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul”, Vaslui în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.
Concursul s-a adresat elevilor cu vârste cuprinse între 10 – 18 ani, interesați în a-și exprima, în mod creativ, talentul literar în proză sau versuri. Tematica generoasă a concursului a vizat familia, prietenia, iubirea, toleranța, bunătatea, empatia, oferind participanților un spațiu vast de exprimare a ideilor, sentimentelor și imaginației creatoare.
Cele peste 180 de lucrări înscrise în concurs au fost supuse unei jurizări atente și exigente. Juriul (alcătuit din poetul și bibliotecarul Mihai Apostu, președintele juriului, poeta și bibliotecara Alina Tănasă și profesorul Iulian Lavric) a urmărit respectarea temelor propuse, originalitatea, creativitatea, mesajul transmis, dar și respectarea strică a regulilor gramaticale impuse de rigorile unui text literar.
Printre premianții categoriei I (10-14 ani) s-au aflat Daria-Maria Jora și Teodora Râpan, elevele școlii noastre în clasa a V-a C, răsplătite cu Mențiune. Pe lângă diplome, organizatorii le-au oferit premii generoase, constând în cărți și bani.
Din acest an, Teodora și Daria-Maria, prin talentul lor, au dovedit că pot fi adevărate “Mlădițe literare” despre care pot spune, în calitate de îndrumător al acestor frumoase pasiuni pe care le au, că se vor dezvolta tot mai frumos și mai armonios în această zonă a creativității literare. Convingerea mea în talentul și succesul lor este, deopotrivă, și o promisiune în a le oferi tot sprijinul de care au nevoie pentru a atinge performanțele pe care și le doresc.
Pentru performanța lor de acum, acelea de a se afla printre laureații celei de a II-a ediții a Concursului de creație literară “Mlădițe literare”, le felicit din toată inima și le încurajez să-și cultive această pasiune pentru a obține cât mai multe rezultate, realizări, premii și distincții în această minunată și fascinantă lume a creației literare.

Prof. Niculina Cărăbăț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut