Comunicat de presă

Granturile Norvegiene sprijină incluziunea școlară în județul Vaslui
Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui anunţă organizarea Conferinţei de lansare a proiectului cu titlul “O școală pentru toți și pentru fiecare!”, pe data de 28.01.2021, începând cu ora 14.00, în mediul virtual.
În cadrul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, cu finanţare prin Granturile Norvegiene 2014-2021, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a obţinut, in calitate de promotor, un grant în valoare de 787.500 Euro pentru proiectul “O școală pentru toți și pentru fiecare!”.
Obiectivul general al proiectului vizeaza creșterea gradului de incluziune socială a 475 de copii din județele Vaslui și Galați, aflați în situații de risc, pe o perioadă de 30 de luni, urmărind, în particular, incluziunea lor în școală și comunitate.
Proiectul se implementează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, în 5 unități de învățământ, din care 3 în jud. Vaslui(Șc. Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui, Șc. Gimnazială „Manolache Costache Epureanu„ Bârlad și Șc. Gimnazială „Ion Murgeanu„ Zorleni) și 2 în jud. Galați(Șc. Gimnazială nr. 16 Galați și Șc. Gimnazială nr. 1 Ungureni, com. Munteni) în perioada 30.10.2020 – 30.04. 2023. În această perioadă se vor derula programe educaționale remediale și de excelență, activități educative nonformale pentru elevi, cursuri de formare pentru cadrele didactice și ateliere pentru părinții din grupul țintă.
Proiectul este sprijinit financiar și moral de Consiliul Județean Vaslui, Consiliul Local și Primăria Vaslui, Consiliul Local și Primăria Bârlad și Consiliul Local și Primăria Zorleni în jud. Vaslui, precum și de Consiliul Județean Galați, Consiliul Local și Primăria Mun. Galați și Consiliul Local și Primăria Munteni în jud. Galați, atât pe durata implementării, cât și în perioada de sustenabilitate de 3 ani după încheierea finanțării externe.

Pentru mai multe informatii accesati:

Comunicat de presa_Lansare proiect_2021

Agenda_conferinta lansare_2021

Presentation_EPUREANU_BARLAD_

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut