Scurt istoric

Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ preuniversitar din județ, recunoscută prin menținerea poziției fruntașe între școlile gimnaziale bârlădene prin prisma rezultatelor de excepție ale elevilor și implicit a calității actului educațional. A fost întemeiată în anul 1972 din necesitatea pregătirii corespunzătoare a populației școlare în creștere ca urmare a apariției unui nou cartier (zona Aleea Parc – Grădina Publică), dar și pentru a evita aglomerarea claselor de la școlile 3, 8 și fostul Liceu nr. 3. In prezent instituția noastră școlarizează 684 elevi (364 învățământ primar, 320 învățământ gimnazial) repartizați în 27 de clase (15 învățământ primar, 12 învățământ gimnazial).
Dotarea de excepție de care beneficiază școala acum (materiale didactice moderne, 2 laboratoare funcționale de fizică-chimie-informatică și, respectiv, fonic, sală de sport etc.) creează un cadru optim pentru atingerea performanței școlare în cadrul cercurilor tehnico-aplicative, a echipelor sportive, a dansurilor sportive, a ansamblului coral etc., elevii câștigând nenumărate premii la olimpiadele, concursurile școlare și la competițiile din cadrul activităților extracurriculare. De asemenea, sălile de clasă corespund exigențelor unui învățământ modern fiind dotate cu sistem multimedia (calculator, videoproiector, cameră web), instalație de aer condiționat.
Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” deține, din 2015, titlul de Școală Europeană ceea ce îi conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale locale, județene, dar și naționale. Rezultatele obținute până acum, deopotrivă de elevi și de cadrele didactice, probează, înainte de toate, o îmbunătățire continuă a managementului școlar, dar și o dezvoltare solidă a culturii organizaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut