Vizită pregătitoare Erasmus+ (Decembrie 2022)

Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” este gazda partenerilor de la Szkoła Podstawowa im. gen. Stanisława Maczka w Boguchwale, Polonia, în cadrul vizitei pregătitoare cofinanțată prin programul Erasmus+. Întâlnirea a avut loc în vederea organizării mobilităților de grup pentru elevi, care se vor desfășura în aprilie, respectiv iunie 2023. În perioada 8-10 decembrie echipa formată din profesorii Agata Rapala, Lidia Lesiak and Dominik Radon au vizitat orașul Bârlad, instituția noastră și instituțiile de cultură din oraș. Suntem deosebit de bucuroși de această întâlnire a unor oameni frumoși, inteligenți, amabili, comunicativi cu care vom colabora începând din acest an școlar.
Vizita partenerilor a avut ca scop cooperarea pentru buna desfășurare a mobilităților elevilor, fixarea detaliilor legate de transport, găzduire, dar și cunoașterea unei alte culturi, descoperirea unor puncte comune. Pe data de 9 decembrie invitații noștri au participat la celebrarea zilei școlii noastre, care a coincis cu serbarea din școala de proveniență unde s-a sărbătorit patronul spiritual al școlii – generalul Stanisław Maczek. Toate întâlnirile cu diverse școli ne arată că o colaborare cu alte instituții de învățământ europene are numeroase avantaje și ne îmbogățește spiritual, cultural, lingvistic, lărgindu-ne perspectivele și ajutându-ne să ne dezvoltăm, asimilând cunoștințe și experiențe care clădesc, puțin câte puțin, un viitor multicultural, mai colorat, mai tolerant. Cele trei zile petrecute împreună sunt doar începutul și așteptăm cu nerăbdare mobilitățile cu elevi de anul viitor.
Mulțumim Uniunii Europene pentru aceste oportunități uimitoare pe care ni le oferă prin programul de acreditare Erasmus+ 2021-2027!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut