Acreditarea Erasmus+ anul II de finanțare proiect nr. 2022-1-RO01-KA121-SCH-000063563

Activitățile Erasmus+ din anul II de finanțare au început cu mobilitatea de formare a celor 5 cadre didactice, doamnele profesoare pentru învățământ primar Ferlovici Gabriela, Pascu Geanina, Frangulea Mihaela, Jora Cristina, Filip Irina au participat la un curs de formare la Atena, Grecia, pe tema Enhancing teacher’s digital skills.
PIP Ferlovici Gabriela:
În luna februarie, 2023, alături de o echipă minunată, formată din cinci cadre didactice, am participat la cursul ,, ENHANCING TEACHERS’ DIGITAL SKILLS „, Atena- Grecia, finanțat din programul Erasmus ,, Digital Powers for Nature – Connected Schools „, anul II de acreditare, Nr. 2022-RO01-KA121-SCH-63563
Obiectivele acestui curs au fost riguroase și de actualitate. Pe parcursul orelor de curs, alături de un formator carismatic, entuziast și cu simțul umorului, răbdător , care a știut să pună pe primul loc nevoile cursanților, am reușit să ne îmbogățim cunoștințele în ceea ce privește lucrul pe diferite platforme educaționale. Astfel, putem spune că am atins obiectivele propuse pentru curs, și anume:
• Abilități digitale au fost îmbunătățite;
• Am aplicat instrumentelor noi și tradiționale Web 2.0;
• Am reușit o evaluare critică a informațiilor și a surselor de informații;
• Am conștientizat faptul că partajarea bunelor practici TIC în predare, ne ajută să devenim mai încrezători și suficient de competenți pentru a crea o clasă digitală colaborativă, interactivă.

Am avut ocazia să vizităm Atena , capitala Greciei, locul unde s-a născut democrația, leagănul celei mai importante civilizații antice, căminul celor mai luminate minți, un oraș cu un impresionant patrimoniu cultural, un oraș divin care fascinează arheologi, istorici și turiști , deopotrivă. Nu ai cum să ajungi în Atena și să nu vizitezi ,,Acropole” un monument ce reprezintă o veche fortăreață din secolul V inainte de Hristos, adică apogeul dezvoltării artistice grecești. Nu ai cum să nu pășești pe străduțelor înguste pline de buticuri cu îmbrăcaminte și suveniruri ale ,,Cartierului Monastiraki”; pe străzile cartierului Plaka denumit „ Cartierul Zeilor”, un cartier deosebit de frumos, cu o istorie bogată în spate și cu o atmosferă cu totul și cu totul aparte; în ,,Templul lui Zeus”, în piața ,,Sintagma”, la Odeonul lui Herodes Atticus. Și ca să încununezi toate trăirile, sentimentele într—un mod cât mai profund trebuie neapărat să te urci într-un feribot din ,,Portul Pireu” care să te ducă pe insula ,,Eghina”, o insulă încadrată într-un peisaj mirific, fiind o binecuvântare de pace, liniște și înălțare sufletească.
Următoarele activități în cadrul acestei cereri de finanțare sunt mobilitățile de scruta durata pentru două eleve de la clasa a VIII-aC care vor merge la un schimb de experiență în Franța în perioada 27 martie-7 aprilie și mobilitatea de grup pentru 12 elevi în Polonia în perioada 24-28 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut