O școală pentru toți și pentru fiecare la final!

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui anunţă organizarea Conferinţei finale a proiectului cu titlul “O școală pentru toți și pentru fiecare!”, pe data de 22.06.2023, începând cu ora 14.00, în amfiteatrul Liceului Teoretic ”M. Kogălniceanu” Vaslui. În cadrul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, cu finanţare prin Granturile Norvegiene 2014-2021, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a obţinut, in calitate de promotor, un grant în valoare de 787.500 Euro pentru proiectul “O școală pentru toți și pentru fiecare!”.
Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea gradului de incluziune socială a
505 copii din județele Vaslui și Galați, aflați în situații de risc, pe o perioadă de 32 de luni, urmărind, în particular, incluziunea lor în școală și comunitate.
Proiectul s-a implementat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, în 6 unități de învățământ, din care 4 în jud. Vaslui(Șc. Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui, Șc. Gimnazială „Manolache Costache Epureanu„ Bârlad și Șc. Gimnazială
„Ion Murgeanu„ Zorleni, Șc. Gimnazială nr. 1 Gherghești) și 2 în jud. Galați(Șc. Gimnazială nr. 16 Galați și Șc. Gimnazială nr. 1 Ungureni, com. Munteni) pe o perioada de 32 luni.
Până în prezent, s-au derulat programe educaționale remediale și de excelență, activități educative nonformale pentru elevi, tabere educaționale, cursuri de formare pentru cadrele didactice și ateliere pentru părinții din grupul țintă.
De asemenea, până la final, pe data de 30.06.2023, va fi elaborat un studiu care va evidenția impactul proiectului asupra grupului țintă principal-elevii din cele 6 școli care au fost parteneri asociați.
Proiectul a fost sprijinit financiar și moral de Consiliul Județean Vaslui, Consiliul Local și Primăria Vaslui, Consiliul Local și Primăria Bârlad, Consiliul Local și Primăria Zorleni, Consiliul Local și Primăria Gherghești în jud. Vaslui, precum și de Consiliul Județean Galați, Consiliul Local și Primăria Mun. Galați și Consiliul Local și Primăria Munteni în jud. Galați, pe durata implementării.

Comunicat de presa
Poster eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut