În perioada 22-26 aprilie 2024, Școala Gimnazială „M. C. Epureanu” este școală gazdă pentru activitățile de învațare pentru grupuri de elevi în cadrul proiectului Erasmus+ European students together for the protection of biodiversity, în cadrul anului 3 de Acreditare Erasmus+. Ca și în anii precedenți, elevii sunt găzduiți în familii. Luni 22.04.2024 a avut loc primirea oficială în școala noastră, a fost prezentată școala, orașul, trăsăturile culturale specifice poporului nostru. Elevii au participat la ateliere în grupuri mixte pentru a se cunoaște mai bine, au discutat pe marginea termenilor de biodiversitate și importanța protejării mediului și au participat la realizarea unor obiecte din materiale reciclate pentru a marca Ziua Internațională a Pământului. În fiecare zi sunt organizate activități în aer liber, luni fiind prezentată Grădina pedagogică dar și Grădina Publică, grădina Zoo.
Marți, 23 aprilie s-au organizat activități culturale, astfel elevii au participat la atelierul de lectură în aer liber pentru celebrarea Zilei autorilor organizat de doamna profesoară Cărăbăț Niculina, apoi au vizitat Liceul Teoretic Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Porților deschise. Într-o activitate tip Treasure Hunt, organizată cu sprijinul doamnelor profesoare Mihaela Chifani, Silvia Manciu și Otilia Vârvorea de la catedra de limbi străine a liceului. În continuare, doamnele profesoare au fost invitate la o masă rotundă organizată la sediul Academiei Bârlădene, departamentul de Limba franceză. Doamna profesor Elena Popoiu a moderat această activitate, la care au participat cadre didactice din oraș și a avut loc un schimb foarte frumos de informații, amintiri, impresii despre cele două țări participante în proiect România și Franța. Au fost prezentate desigur proiectele europene în derulare la fiecare dintre instituțiile participante. Pentru ziua de marți s-a avut în vedere și prezentarea site-ului arheologic de la Albești Cetățuie, activitate derulată în parteneriat cu Muzeul De Istorie Vasile Pârvan, reprezentate de domnul arheolog M. Oancă.
Elevii au avut de asemenea posibilitatea de a observa mediul natural reprezentat de pădurea de foioase și au explorat diferite tipuri de peisaje specifice județului Vaslui. Activitățile continuă desigur cu noi aventuri și noi descoperiri culturale, istorice, naturale prin care să ne facem cunoscută țara, sistemul școlar, cultura iar elevii noștri să lucreze împreună și să devină conștienți de importanța dimensiunii europene a proiectului nostru și de bogăția de informații și emoții pe care ne-o aduce interacțiunea cu popoare diferite.