Voluntari alături de Crucea Roșie

În perioada martie-mai cadrele didactice de la clasele primare din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Manolache Costache Epureanu”, Bârlad au desfășurat mai multe activități care fac parte din cadrul Proiectului local ,,Să avem dinți sănătoși!”.
La finalul activităților elevii claselor primare au primit astăzi , 09.05.2023, un pachețel din partea Colgate România, produse pentru igiena lor dentară.
Scopul acestui proiect este evaluarea sănătății orale la populația școlară de 6 – 12 ani în raport cu factorii socio-economici și comportamentali, precum și creșterea nivelului de educație pentru sănătate orală prin inducerea de comportamente sanogene privind igiena orală la copii.
Obiectivele proiectului:

  • Formarea deprinderii igienico-sanitare și de a preveni bolile cavității orale;
  • Însușirea unor norme de igienă şi de comportament pentru asigurarea echilibrului dintre sănătatea individuală şi cea colectivă.

Mulțumim:
1. Societății Naționale Crucea Roșie din România – organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității. Proiectul de educație pentru sănătate desfășurat împreună cu Colgate este parte din această componentă importantă a activității organizației.
2. Colgate-Palmolive – liderul mondial în îngrijirea orală, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea orală în lumea întreagă. Colgate-Palmolive România se implică activ şi investește anual într-o serie de programe educaționale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătățirea parametrilor sănătății orale pentru populația din România.
3. Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România (ANSPR) – organizația profesioniștilor din medicină dentară pediatrică din România, afiliată la IAPD (International Association of Paediatric Dentistry), asociație internațională care, prin organizațiile naționale din cele 64 de țări membre, cuprinde peste 15.000 de medici stomatologi. ANSPR funcționează sub forma unui forum pentru medicii stomatologi pediatri sau pentru oricare alți practicieni de medicină dentară interesați de tratarea copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut