Activitate literară

Vineri, 1 noiembrie 2019, la invitația membrilor Cenaclului literar „Mihai Eminescu” din școala noastră, s-a desfășurat o întâlnire între elevii pasionați de lectură și scriitorii: Dumitru V. Marin, redactorul-șef al revistei „Meridianul Cultural Românesc”, Ana Gabriela Balan, Corina Zupcău și Marinel Gîlcă. De asemenea, ne-am bucurat de prezența doamnei Viorica Ghenghea, preşedinta Asociației Artă, Tradiție, Cultură din Bârlad și solista de muzică populară Genoveva Porumb.
Activitatea a urmărit promovarea debutului elevelor, Maria-Beatrice Surugiu şi Andreea-Maria Budeş, în ultimul număr al revistei Meridian Cultural Românesc și premierea lor cu Diplome de merit, oferite din partea domnului Dumitru V. Marin, directorul revistei.
Domnul Dumitru V. Marin a oferit elevilor exemplare ale ziarului, pentru biblioteca şcolii a donat ultimul număr al revistei şi cărți personale și le-a împărtășit elevilor aspecte relevante din activitatea literară a domniei sale. Poeta Ana Gabriela Balan ne-a oferit ultimul său volum de poezie “Ochii leului berber” şi revista „Arheu”, editată de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Bârlad.
Între cei prezenți, a fost inițiat un dialog literar interesant, poeta Ana Gabriela Balan și elevii au citit din creațiile lor, iar prozatorul Marinel Gîlcă a prezentat romanul „Torentul”, a dezvăluit câteva secrete din munca de documentare și a citit elevilor un fragment din ultimul său roman aflat pe masa de lucru. Doamna Viorica Ghenghea a prezentat expoziția de grafică cu lucrări personale și ale unor eleve talentate. Lucrările vor rămâne în școală timp de o săptămână, unde vor putea fi admirate de cei pasionați de artele plastice.
Activitatea a urmărit să promoveze lectura și să încurajeze tinerele talente, prin exemplul celor două debutante care au reușit să exceleze la concusurile de creație literară și cel al scriitorilor bârlădeni consacrați, înscriindu-se în lungul șir de întâlniri cu oameni de cultură ai județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut